Kukorica csomag akció (10 Ha)

86.700 Ft

nettó ár

Válasszon színt
Válasszon illatot
Mennyiség
db.

Fitohorm kukorica csomag:
100 L Fitohorm Turbó Nitrogén + 20 L Fitohorm Turbó Cink

70.740 Ft+Áfa helyett, most 64.620 Ft+Áfa

 

 

 

 

 

 

Szeretné magasabb áron eladni az idei kukorica termését?

Ön is kukorica termesztő? Vagy még csak most kezdi termeszteni? Ugye, milyen jó lenne jól csinálni már az elején, hogy ne érje veszteség máris?

A sárgás, rendesen ki sem fejlődő, alacsony, csöveket alig hozó, betegséggel sújtott kukorica talán az egyik legnagyobb csapás, ami egy gazdát érhet. Amikor csak épphogy terem valamennyi vagy még annyi sem, mint amennyit vetettünk. Az előrelátó gazda igyekszik mindent megtenni, táplálni a növényeit, hogy a lehető legjobb termést kapja. Mi történik, ha a kukorica nem kapja meg a megfelelő nitrogén mennyiséget?

A kukorica nitrogénhiány tünetei igen korán jelentkeznek a növényeken. A hiány következtében a növények világos, illetve sárgászöldekké válnak. A tünetek először az első leveleken jelentkeznek. Ezek a levelek a levélcsúcstól elsárgulnak, majd később elszáradnak. A növények növekedése visszaesik. A szár gyenge, vékony és alacsony marad.

“A kukorica cinkigényes növény. Magas cinkigényéből fakadóan számos mezgazdasági területen mutatható ki az állományok kisebb-nagyobb Zn hiánya, melyre a kukorica élénken reagál. Cinkhiány esetén a kukorica növekedése visszafogottá válik, az ízközök megrövidülnek, és az állomány „lemarad” az adott fenológiai fázisra jellemző növénymagasságtól.

A hiány következtében az idősebb leveleken a középér mellett mindkét oldalon fehéres – halványsárgás klorotikus csíkok keletkeznek. Ezek a levélalaptól egészen a csúcsig futnak, azonban a középér, a levélszélek és a levélcsúcs zöld marad. Az eleinte finom csíkozottság idővel egyre szélesebbé válik. Tartós hiány esetén a levél szürke, bronzszín lesz, majd elhal.

Az egészen fiatal levelek is jellegzetes hiánytüneteket mutatnak. A fiatal kukoricalevelek a Cink hiány következtében világossárgák, közel fehér színek lesznek. Ezt a jelenséget „rügyfehéredésnek” nevezzük. A vegetatív szervek károsodása mellett, amennyiben nem sikerült a hiányt pótolni, a generatív szervek fejlődési rendellenességeit is megfigyelhetjük.

Krónikus cinkhiány esetén a virágképződés késik, sőt sok esetben el is marad. A virág- és termésképzési zavarok következtében erős hiány esetén akár 80 %-kal is csökkenhet a hektáronkénti termés mennyisége.” Kalocsai R.- Schmidt R.- Szakál P. (2004) Agro Napló VIII. évf

Ön is szeretne jobb kukorica termést elérni?

Mennyivel másabb az az év amikor jó a termés!

Amikor annyival jobb, hogy nem csak, hogy több terem, mint általában, de annyival szebb is, (nagyobb csövek, nagyobb kukorica szemek) hogy ön több pénzt kaphat érte.

kukorica termés

FITOHORM TURBO NITROGÉN LOMBTRÁGYA

A Fitohorm Turbo Nitrogén lombtrágya használatával a különböző nitrogénformáknak köszönhetően a növény folyamatos (levélen keresztül történő) nitrogénellátása biztosított lesz.

A kijuttatást követően a nitrogén felszívódást a karbamid forma garantálja, a kémia tulajdonságainak köszönhetően több héten keresztül fokozatos és egyenletes tápanyagellátást eredményez, valamint a növények megperzselődésének veszélye is rendkívül alacsony.

A Fitohorm Turbo Nitrogén egy kelátképzővel ellátott karbamid, ureaformaldehid forrású EK-műtrágya oldat hozzáadott rézzel, kénnel és magnéziummal, mely lombtrágyaként minden növényi kultúrában (pl.: búza, árpa, egyéb kalászosok, kukorica, burgonya, repce, napraforgó, egyéb olajnövények, cukorrépa, szőlő és egyéb gyümölcsök) a tápanyag utánpótlására vagy hiánybetegségeik megelőzésére, gyógyítására használható.

fitohorm turbo nitrogén

Fitohorm Turbo Cink

FitoHorm Turbo Cink biztosítja a növények normális növekedését, tiszta forrása a növények számára nélkülözhet. Felhasználása kiemelt fontosságú kukoricában. Segíti a kukorica csődifferenciálódását, gyökeresedését.

Csökkenthető vagy megszüntethető az idősebb levelek cinkhiányból eredő sárgulása, száradása.

A cinkhiány a kezdeti tünetek megjelenésekor még orvosolható, azonban gyakorlati szempontból legnagyobb jelentősége a talajvizsgálatokon alapuló megelőzésnek van. A talajvizsgálati eredményekre épülő tápanyagellátással a rendelkezésre álló adatok és az ismert fontosabb összefüggések alapján nagy biztonsággal előre tervezhető termesztett növényei cink ellátása.

fitohorm turbo cink

Használja csomagban, és így mindent megad a kukoricának az optimális termés elérése érdekében.

Tegye ellenállóbbá kukorica ültetvényét, akár az aszályos időszakban is!

Miért jó vétel a fitohorm kukorica csomag?

  • Minden benne van, nem szükséges mást használni
  • Nem fog habzani, csomósodni, bedugulni a szűrő
  • Kiválóan keverhető növényvédő szerekkel
  • Csomagban kedvezőbb áron
 

Több vásárlónk használja megelégedéssel.

“Az idei volt a 6. szezon, az összehasonlító lombtrágya kísérletekben. Idén is a Fitohorm-al kezelt területek eredményezték a legmagasabb átlagot. Nem csak mi, hanem a térségünkben gazdálkodó termelők is nagy megelégedéssel használják.”
Lupócz János
Lupócz János, agronómiai szaktanácsadó
Kutas ’95 Zrt. - Biharkeresztes
 

Ne kísérletezzen egyéni összeállításokkal! Mi szakemberekkel állítottuk össze önnek a fitohorm kukorica csomagot.

Fitohorm kukorica kijuttatási javaslataink
 

Tulajdonképpen mit veszíthet?
Ha ki sem próbálja, esélye sem lesz úgy táplálni a kukorica ültetvényét, mint az optimális lenne. Egy próbát megér, nem igaz?

Kérek hírlevelet!

Agronauta
ALBA MILAGRO
Fitohorm
Kwizda
Yara
Agro Bio

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!