Fitohorm HO Napraforgó csomag (10ha)

47.700 Ft 42.930 Ft

nettó ár

Válasszon színt
Válasszon illatot
Mennyiség
db.

Tegye ellenállóbbá napraforgó ültetvényét, akár az aszályos időszakban is!

10 hektáros NAPRAFORGÓ Csomag!

A csomag tartalma: 

20l Fitohorm Polybor Plusz + 20l Fitohorm Turbo Kálium

A gondos gazda igyekszik mindent megtenni, hogy a lehető legjobb termést kapja. Mi történik, ha a napraforgó nem hogy kétszer, de egyszer sem kapja meg a megfelelő bór mennyiséget? 

Hiányában csökken a megtermékenyülés, akadályozott a kötődés. Esszenciális mikroelem lévén jelenléte valamennyi kultúra, így a napraforgó számára létfontosságú.

Fontos tudnivaló, hogy a bórt levélen keresztül leginkább szerves kötésben hasznosítják a növények. Felvétele a vegetáció kezdetén a legintenzívebb.

A másik fontos anyag a napraforgó számára a kálium. Legáltalánosabb hiánytünete, hogy a növény turgorszabályozásában zavar keletkezik. A növény növekedése gátolt (rozettás növény), kókadt levélzet fejlődik. Gyakori a levél szélétől befelé terjedő nekrózis, a levélcsúcs és a levélszél mentén világosbarna színeződés.

Mennyivel másabb lenne az ön éve, ha jó a termés!  Amikor annyival jobb, hogy nem csak, hogy több terem, de annyival szebb is, hogy ön több pénzt kaphat érte.

MIÉRT JÓ VÉTEL A FITOHORM NAPRAFORGÓ CSOMAG?

  • Minden benne van, nem szükséges mást használni
  • Nem fog habzani, csomósodni, bedugulni a szűrő
  • Kiválóan keverhető növényvédő szerekkel
  • Csomagban kedvezőbb áron

Vélemény a termékről:

“250 ha-on termesztünk napraforgót. A csillagbimbós állapotban végzett gombaölő szeres kezelések alkalmával minden esetben bór tartalmú lombtrágyát is használunk. A 2016-os évben területünk egy részén kipróbáltuk a Polybór Pluszt, mellyel elégedettek voltunk. Termésátlagunk üzemi szinten 3,5 t/ha volt, amely ezen a területen jónak mondható.”

Deák István napraforgó

Deák István, növényvédelmi szakmérnök

Héjja Testvérek Kft. - Csongrád

 

POLYBÓR 140 BÓROLDAT LOMBTRÁGYA

A bór stimulálja a generatív folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését, fokozza a sejtfal stabilitását s ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében.

Virágzás előtti kijuttatás esetén a virágpor képződését nagyon pozitívan befolyásolja, fertilitását javítja, a bibét kedvezőtlen körülmények között is hosszan nedvesen tartja. Segíti a pollenek megtapadását és energiát biztosít a pollentömlő hajtásához, így biztosítja a tökéletes kötődést.

A Polybór Plusz-ban lévő réz támogatja a kijuttatás időpontjában az optimális vízháztartást. A termékben lévő mangánnal megakadályozni, illetve gátolni tudjuk a klorofil lebomlását, ezáltal biztosítani tudjuk a megtermékenyüléshez szükséges energiát.

Polybór 140

FITOHORM TURBO KÁLIUM

A kálium szabályozza a fehérjeszintézist, a szénhidrátok és az enzimek működését, továbbá fontos szerepe van a légzésben és a vízháztartás szabályozásában. Fokozza a termések minőségét, színeződését és cukortartalmát, javítja a növények betegséggel, hideg és szárazsággal szembeni ellenálló képességét.

Könnyen mobilizálódó elem, hiánya az alsó leveleken jelentkezik.Legáltalánosabb hiánytünete, hogy a növény turgorszabályozásában zavar keletkezik. A növény növekedése gátolt (rozettás növény), kókadt levélzet fejlődik. Gyakori a levél szélétől befelé terjedő nekrózis, a levélcsúcs és a levélszél mentén világosbarna színeződés.

NE KÍSÉRLETEZZEN EGYÉNI ÖSSZEÁLLÍTÁSOKKAL! MI SZAKEMBEREKKEL ÁLLÍTOTTUK ÖSSZE ÖNNEK A FITOHORM NAPRAFORGÓ CSOMAGOT.

 

 

Kérek hírlevelet!

Agronauta
ALBA MILAGRO
Fitohorm
Kwizda
Yara
Agro Bio

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!